MaaiWerk

Maaike Vanderbruggen is de vrouw achter het MaaiWerk-labeltje dat zo mooi wappert aan heel wat producten in de shop. Dit is het verhaal van Maaike:

“Het begon allemaal met een mopje op Facebook, toen ik de stoffen van Sabine aan het bewonderen was. Het idee had wel iets:  zij ontwerpt de stoffen en ik leg die met veel zorg en liefde onder mijn naaimachine. En zo geschiedde : het mopje werd realiteit en al gauw kwamen de eerste toiletzakken tot leven. Meteen met een eigen label, ‘MaaiWerk’. We lieten er geen gras over groeien….

MaaiWerk is het product van een iets latere roeping. Zelfgemaakte jurkjes waren standaard in mijn kindertijd, tot vervelens toe zelfs. Kleine Maaike droeg nu eenmaal liever jeansbroeken in plaats van jurkjes met kriekjesmotief. Maar creatieve genen worden vaak doorgegeven. Bij mij kwamen ze iets later aan de oppervlakte, allicht gestimuleerd door de recente ‘naaihype’. De laatste drie jaren begon ik vaker de oude machine van mijn zus te gebruiken, vroeg ik ons moeke om haar vakkundige raad en volgde ik een aantal lessenreeksen bij Mydress.

Met de sublieme (ik ben echt wel fan) stofjes van Sabine maak ik allerlei hebbedingetjes. We houden van experiment, dus als je graag iets wil laten maken spreek ons dan zeker aan en we bekijken wat mogelijk is. Is een item uit stock of zou je graag een product in een ander stofje van Sabine hebben, dan kan je altijd nabestellen. We laten je dan weten hoeveel tijd we hebben om jouw droomstuk te produceren.”

MaaiWerk heeft ook een eigen facebookpagina, waar je haar eventueel rechtstreeks berichtjes kan sturen. Maar je kan haar ook bereiken via deze website!