Sabine Craenen illustraties

Mijn naam is Sabine Craenen. Ik tekende veel als kind, maar dat geraakte in de loop der jaren wat vergeten. Een paar jaar geleden pikte ik de draad weer op. Eerst met de Kleine Helden, een concept van gepersonaliseerde kinderboekjes. Dat werd geboren uit een cadeautje dat ik had gemaakt voor mijn petekindje Juno.

Om inspiratie en techniek bij te werken, ben ik in 2014 een opleiding Illustratie en Beeldverhaal gaan volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ondertussen maak ik niet alleen tekeningen, maar ook stoffen en decoratieve objecten. Ik hou van de zoektocht naar materialen: textiel, papier maché, keramiek,… Lang leve het wereldwijde web om me daar zo bij te helpen! Ik heb ook een partner in crime gevonden, Maaike Vanderbruggen, die mijn stofjes omtovert tot mooie en praktische hebbedingen.

Duurzaam en op maat

Als het even kan, wil ik dat mijn spullen duurzaam zijn. Waar mogelijk is alles ecologisch en sociaal verantwoord geproduceerd. Ik geef je daar ook informatie over bij elk van mijn producten.

Deze site is mijn plek om te verzamelen wat ik maak, wat mij inspireert en wat ik mooi vind. Als je dat wilt, kan je mijn werk kopen: Sabine’s plek heeft ook een webshop. Bovendien sta ik open voor suggesties, vragen en ideeën. Ik wil graag bekijken of ik je kan helpen als illustrator of als maker. Alle spullen zijn handgemaakt op kleine schaal, waardoor personaliseren ook vaak mogelijk is. Contacteer mij vrijblijvend via het contactformulier!

Dingen zijn leuker als je ze mooi maakt. Een bijzondere kleurencombinatie, een origineel materiaal, een interieur, een accessoire of een kledingstuk waar iemand goed over heeft nagedacht… het maakt mijn dag. Hopelijk maak ik met deze site ook een beetje jouw dag.